lauantai 25. elokuuta 2018

Tenttiin lukua

Elokuu on jo pitkällä, työt rullaavat aika lailla raiteillaan, ja syksyn ensimmäinen (vai kesän viimeinen?) flunssakierroskin on jo meidän perheessä käyty läpi, köh köh. Siitä huolimatta olen päässyt ihan mukavasti alkuun ensimmäisen tenttikirjan haltuunoton kanssa! Valitsin kahdesta vaihtoehdosta  tentittäväkseni kirjan Ohjaustyön opas - Yhteistyössä kohti toimijuutta (Vehviläinen, 2014). Kirjatentti liittyy siis ensimmäisellä Joensuun lähijaksolla olevaan Johdatus ohjauksen teoriaan ja käytäntöön -opintojaksoon. Tavoitteenani on lukea kirja läpi kertaalleen ja tehdä lukumuistiinpanot itselleni kättä pidemmäksi. 

Ahkeraa tenttiin lukua..?

Yleensä tämä omaksumistapa on minulle paras. Laadin tämän toimintasuunnitelman pohjalta lukuaikataulun, jonka mukaan etenen kirjassa noin 70 sivun viikkovauhtia - ei paha! Tällä systeemillä minulle pitäisi vielä jäädä lähijaksoviikolla tarpeen vaatiessa aikaa lukea haluamani osiot kirjasta uudelleen ennen tenttiä. Omia muistiinpanoja teen lukiessani ihan vihkoon kirjaamalla, ja lisäksi teen kirjan ehdottamia muutamia harjoituksia läppärillä, jolloin ne tallentuvat kätevästi One Driveen.

On yllättävänkin virkistävää ja hauskaa taas pitkästä aikaa opiskella ihan aikuisten oikeasti - näin laajan kokonaisuuden ja tieteellisen tekstinkään parissa en ole tullut viettäneeksi aikaa ja pähkälleeksi sitten omien graduaikojeni. Onneksi tämän hetkinen työjärjestykseni mahdollistaa sen, että saatan viikolla yhtenä päivänä käyttää aikaa opiskeluun. Tämä asia on kyllä aivan taivaan lahja etenkin opintojen myöhempää vaihetta ajatellen, kun toistaiseksi tuntuu, että en oikein itsekään vielä osaa valmistautua ja varautua täysin siihen, miten paljon opinnot nielaisevat arkea ja vapaa-aikaa, kunhan kunnolla pyörähtävät käyntiin.

Tällä erää (ennen ensimmäistä Joensuun lähijaksoa) en oikein koe voivani tehdä muuta, kuin valmistautua huolellisesti ensimmäiseen kirjatenttiin ja varmistaa, että teen kaikki ne etukäteisvalmistelut, joita käytännön puolelta vaaditaan. Luotan siihen, että kun ensimmäinen lähijakso alkaa, asiat kyllä asettuvat perspektiiviin ja me opokandit saamme kaiken tarvittavan infon siitä, mikä meillä todella edessämme on.

Onpa kivaa, kun on viikonloppu vasta aivan aluillaan! Tänään ohjelmassa tavanomaisten puistoilujen sun muun lisäksi ehkäpä pyörähtäminen kaupungilla. Lähistöllä olisi meneillään myös kivan oloinen gastro street food -tapahtuma, jossa olisi kiva ehtiä piipahtamaan. Leppoisaa viikonloppua!

Ei kommentteja: