sunnuntai 12. elokuuta 2018

Työt startattu ja ekat tenttikirjat hommattu

Olen tähänastisissa kirjoituksissani palannut hakuprosessiini ja kuvaillut valintakokeen eri vaiheita, mutta vaihtelun vuoksi välillä ajattelin päivittää reaaliaikaisia kuulumisia nykyhetkestäkin.

Työt ja arkinen aherrus ovat jälleen alkaneet viime viikolla pitkien lomien jälkeen. Itse asiassa oma töiden alkuni oli tänä vuonna erityisen jännittävä, sillä palasin perhevapaalta takaisin työhöni. Viimeistään viime viikon veso-päivät sekä oma orientoitumiseni kuitenkin auttoivat kummasti, ja loppuviikosta töissä tuntui jo melko lailla kotoisaltakin :) Tulevalla viikolla homma kuitenkin vasta toden teolla pyörähtää taas käyntiin, kun kohdataan loputkin oppilasryhmät ja päästään kunnolla tekemisen alkuun kaikkien ja kaiken kanssa. 

Uusia haasteita työarkeeni tuovat tänä syksynä ehkäpä suurimpana kaikesta uuden opsin kiemurat, yhä lisääntyvä digi sekä paine myös käyttää sitä opetuksessa ja ujuttaa yhä luontevammaksi osaksi työtä, uusi oppimateriaalisarja osalla opetusryhmistäni, muutamat muuttuneet koulun käytänteet ja säädökset, uusi oma valvontaluokka (joka kylläkin vaikuttaa ihanalta) - puhumattakaan kaikista uusista oppilasryhmistä ja ihan liian monista opeteltavista nimistä, lukuisista huomioitavista tukipäätöksistä ja diagnooseista ja niin edelleen ja niin edelleen. Mutta vastapainona työn rankkuudelle ovat suurenmoinen työyhteisömme ja esimieheni, ihanat lähimmät kollegat sekä tietenkin oma perhe.

Työarjen lisäksi olisivat sitten vielä nämä eräät opinnot, hahaa! Joensuusta saapui jo kesällä reilu nivaska infoa opinnoista ja paljon selviteltäviä asioita. Kesän aikana sainkin jo aikaiseksi luotua itselleni UEF-käyttäjätunnukset (joilla käytännön operointi koko opintojen ajan tapahtuu), jeejee! Lisäksi ensimmäinen lähijakso opinnoista siintelee jo melko lähitulevaisuudessa, reilun kuukauden päässä! En malta odottaa, että pääsen tutustumaan muihin tämän vuosikurssin erillisopo-kandeihin ja työntämään kädet saveen ekalla lähijaksolla. Se tietää kuitenkin myös etukäteen opiskelua: ensimmäinen kirjatentti tentitään jo syyskuun lähijakson aikana. 

Opintojen ekat tenttikirjat. Kiintoisalta vaikuttaa!

Sain hommattua kaksi määrättyä teosta jo itselleni ja päätinkin jo niiden välillä, kumman aion tenttiä (ainoastaan toinen tentitään). Veikkauksia? :)

Ei kommentteja: